Tuesday, December 25, 2012

The Comic Fiesta

Assalamualaikum ;)

First of all gua guna 'gua' hari ni sebab esok krismas hahaha.Gua gerak dengan Syaima dan adik kakakku tersayang ke Comic Fiesta. Lupa sangat pasal CF ni awalnya lagipun tak trending kat mana2 tapi nasib alhamdulillah sempat gak pergi Ahad tu. Yezza segala otaku2 dekat dunia ni mesti tau kewujudan CF ni kan. Tahun ni tahun ke 10. Best, esp kalau korang kenal watak2 semua ni, apatah lagi kalau korang fanatic. Tapi satu je sebab tak best, too many wigs and...tsk tsk kenapa seksi sangat??? T____T


Lighting biar betul gambar mesti pergh
Perkenalkan kakak dan adik gua
Perkenalkan syaima'. Takkan tak cam muka gua lagi
Lawan DOTA woooo
Walaupun tak trending dekat Twitter tapi hohoho
Hantu ni menyepirited away ke arah gua dan gua takut
Gua beranikan diri untuk berduet dengan hantu galah panjang ni
Game lagi
Model ni tingggggggi kan. Eheh malu ke tu syemmma?
Beranikan juga untuk bergambar bersama model
Gua suka patung2 ni. Tapi disebabkan islam tidak membenarkan pematungan ini gua tarik balik kata2 tadi.
Bajet dalam scene so wateva
Gua tak kenal tapi dalam cite Naruto kann
Gua tanya "Woi Syema Naruto nak bunuh ko kot! Asal senyum?" Lagi tetige terus tersengih. Memang ah =="
Peberet kakak gua
Selaku peminat notebook gua post gambar ni sekali tahuuuuu
Ahahaha silly letuw
Frankly gua suka yang bertudung! Kreatif!
Kalau nama sama tak sah kalau tak ambik gambar kan?
Semangat tak abang belakang tu! Dapat buku , Syaima dapat baju best kannnn dia
Disebabkan gua tak kenal ramai figure so ambik gambar dengan ni je pun takpe, POPCORN!
Comelnyaaaa ;) Kalau tak silap ni ada kaitan dengan hijabisterrrrrr robot kat atas tadi
Ahahah suka jugakkk yang ni! NAKKK! FREEEE SHRUGS!!
Seriously budak ni automatik jadik adik syaima. Polite gile
Ikr call me maybe.
Final cosplay punya task on stage
Yang ni gua suka! lawak!
Ahahaha sedapnyaaa subhanallah violin ni cair telinga
Well performed!
The Japanese violinist! Waaaaah
Gila. Kiut.
Watch me
Kenapa gua tangkap gambar dia? Tengok rambut dia!!! He could use wigs but instead, its PAPER  kot mannnn walaweh
I longed for this! Sama tak baju!? Ahahah finally met L. So we matched I guess, kan? Woooo bestnyaaa ada L walaupun kureng sikit tapi I was totaly excited but somehow my face didnt prove that pfft -.-
Fail! fail! fail! satu pun gua takley kasi nama lansung
Sorry syaima aku tak kenal sapa ni
Red queen!
Ahaks! Simple but nice XD Sukaaa
So here was this one weird man
Tetibe dia pusing ke ira
PAKKK! Tetibe dia peluk! Ya Allah aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ira tekejut nampak sangat takutnye tuuu
So when we left there he was again. Alone. Creepy kan
Budak2 terus 'Ehhhhhhhh apaaa tu???' Maka kanak2 mengerumuni that man dan ditakuti oleh beliau
Ni cool. Satu team jalan sambil bam bola. Tapi idk kenapa kamera ni overexposed
Aww kesian dia penat. Tapi gua sukaaa comel!
Comel kan
Last but not least, ahahhaha EPIC tak? OH YES!
Gambar lagi banyak disini.

p/s: Terima kasih kepada cosplayers2 yang membuatkan duitRM20 gua berbaloi. Gua suka sangat walaupun gua bukanlah penggemar anime yang fana ini hahaha. 

pp/s: Sorry lah kalau korang rasa buang masa tapi at least, u've seen the other side of creative Malaysians kann :)

9 comments:

Syaima' said...

wahahahahaha *semangattt

SaddLone said...

seriously awesome lahhh !! :)

SaddLone said...

ohhh aku paham bebenor rasanya bila digelar student tapi lagak bagai mam besar di rumah agam..kehkeh

Sabrina Z said...

The girl in red ('Comelnyaaaa ;) Kalau tak silap ni ada kaitan dengan hijabisterrrrrr robot kat atas tadi') - she's one of my closest childhood friends ;)

Hanan said...

Hahah korang jumpa slenderman.

namasayaaku said...

a random comment i guess?

namasayaaku said...

Ohhh so... do u still in touch with her? Mesti best kawan rapat cos she got that friendly vibes I think.... ;)

namasayaaku said...

whos slenderman? o_O

Hanan said...

Dia macam urban myth pembunuh or sth macam tu lah. Ada org ckp mmg betul ada, oda org ckp tak so idk. There's this game about slenderman - slender, i tak berani nak main haha.